Съд

Условна присъда за мъж, държал дрога за близо 4 000 лв. в къща в Никюп

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха мъж за държане и отглеждане на канабис.

Т. Д. се призна за виновен за това, че на  07.03.2018 г. в недвижим имот, представляващ къща с двор и стопански постройки, в с. Никюп, общ. Велико Търново, без надлежно разрешително, държал в помещение на къща 245,5 грама марихуана и в складово помещение на стопанска постройка – марихуана с тегло 276,5 грама. Дрогата била на обща стойност 3874,50 лева.

Т.Д. е признал вината си и за това, че на 07.03.2018 г. в недвижим имот – къща с двор и стопански постройки в с. Никюп, в складово помещение на стопанска постройка, отглеждал 72 броя растения от рода на конопа – канабис с нетно тегло на растителната маса след изсушаването им – 3786  грама, в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Осъден е на лишаване от свобода за срок от две години, чието изпълнение е отложено с изпитателен срок от четири години и глоба в размер на 2000 лева.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.