Съд

Условна присъда за бивш сътрудник на Бареков, помлял пиян три коли в Търново

Условна присъда постанови Районен съд – Велико Търново за бившия сътрудник на Николай Бареков, който на 13.05.2016г. в град Велико Търново помля в нетрезво състояние три коли и ограда на ресторант.

Инцидентът станал на бул. „България“, където Милков губи контрол над служебното си возило и блъска паркираните в дясно три автомобила, а при удара единият от тях влетява в лятната постройка на ресторант. Пристигналите на място полицаи установяват, че виновникът за случката се е движил със скорост от 85,7 км/ч при максимално допустима скорост от 50км/ч за населено място, а на всичко отгоре е шофирал с 1,75 промила алкохол в кръвта.

Щетите, нанесени при катастрофата, се оценяват на 17 352 лева, които се явяват значителни, заключават магистратите. Те са групирали три наложени наказания за различните провинения на Милков и са му наложили най-тежкото от тях – една година лишаване от свобода, отложено за срок от три години, както и глоба в размер на 500 лв. Симон Милков ще трябва да плати и направените по делото разноски в размер на 671.94 лв.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжния съд в Старата столица в 15-дневен срок. След произнасянето и районните съдии са потвърдили взетата на Милков мярка за неотклонение „подписка”.