Спорт

Усилено обновяват спортната база през летните месеци

През летните месеци усилено продължава обновяването на спортната база на територията на Община Велико Търново. Това съобщи за Общинското радио директорът на “Спортни имоти” Петко Павлов. Наскоро подновени бяха напоителните съоръжения на стадионите в Килифарево, Шемшево и Леденик, текат ремонти дейности на стадиона в Самоводене, обновява се и осветлението на стадион “Ивайло”, където също предстои и ремонт на съблекалнята за отбора-домакин.

“Не сме се отказали от намеренията си да направим още терени, поне един естествен и един изкуствен на територията на града, те са много важни за Велико Търново. Иначе, поливните системи които бяха направени в Леденик и на малкия терен в Шемшево са една добра придобивка. В момента се работи по стадиона в Самоводене. Готова е поливната система в Килифарево, в Дебелец тя също бе надградена преди време –поливат се и двата терена. Там се готвят да бъде поставена ограда и на тренировъчния терен. Така че – не сме спрели да работим по отношение на развитието на спортната база във Велико Търново – всичко е свързано със средства, с работа и със срокове”, коментира Павлов.

На стадион “Ивайло” ремонтите ще приключат около края на септември, когато Велико Търново ще домакинства на Европейско първенство по футбол за юноши, уточни  още Павлов.