Община

Улиците и имотите в Дебелец ще бъдат обозначени с нови табели

Обозначителните знаци са вече факт. Те са изработени от алуминиев композитен панел с принт и UV защита. Общо ще бъдат подменени  близо 2000 табели. 100 са новите указателни средства с имената на улиците. 1330 броя са за входните врати на имотите, съобщи кметът на града Снежана Първанова.

„Идеята за обновяване на обозначителните табели е на общинския съветник от Дебелец Георги Недев, който подари и проекта за визията  на знака. На фон от бял и син цвят е изписано името на улицата с български и латински букви, за имотите и номера на съответния адрес, като всяка табела носи герба на града“, поясни Първанова.

По нейни думи подмяната на знаците освен,  че ще създаде по-приветлив облик на населеното  място, е и крайно наложителна. „През последните години в Дебелец се построиха десетки нови жилища. Разкриха се нови адреси. В по-голямата си част старите табели са повредени, ръждясали, нечетливи, на места изобщо липсват. Отчитаме и съществуването на табели със старите имена на улиците от преди 1992 година. Това затруднява шофьорите на линейки, таксита и други обслужващи автомобили. Много от жителите ползват и куриерски услуги за доставки, а липсата на указателни табели обърква ориентирането на фирмите в града“, каза кметът.

Раздаването на табелите за имотите ще започне след 20 август 2023г. на място в Кметството, уточни Снежана Първанова. Задължително е гражданите да  носят документ, от който е видно местожителството. От местната управа препоръчват  монтажът на  знака да се изпълни  в срок до две седмици след получаването му.

Средствата за изработката на обозначителните табели са осигурени от бюджета на Кметство Дебелец, те са безплатни за жителите, подчерта Първанова.