Денят Община

Удостоиха Емил Павлов със званието „Почетен гражданин на Велико Търново”

Официалната церемония се състоя на тържествена сесия  на Великотърновския общински съвет. Емил Павлов получава приза за заслугите му при създаването и провеждането на Международния фолклорен фестивал Велико Търново. „Фестивалът е мащабно събитие, което със своите 21 издания се превърна в традиция и емблема на нашия град. Събитието има значителен принос за популяризиране на старата българска столица не само в национален и европейски, но и в световен мащаб”, обяви председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов.

„За мен е чест да получа най-високата награда на Велико Търново. Приемам я не само за себе си, но и за моя екип, който е в залата, за децата, които ни помагаха с преводи, с водене на групите и за ансамблите „Българче”, „Търновче”, „Искра”. За нас е задължение да продължим в бъдеще фестивала,  да представяме културата, бита на народите от целия свят. Имаме много какво още да покажем. Гордеем се, че успяхме да превърнем великотърновския фестивал в един от най-значимите в света, защото Велико Търново го заслужава като столица на фестивалния и културния туризъм в страната”, каза Емил Павлов.

Символите на званието връчи кметът на Общината Даниел Панов.

Евродепутатът Ева Майдел, народните представители Весела Лечева, Валентин Ламбев, Явор Божанков, доц. Милен  Михов и Симеон Симеонов, областният управител проф. Любомира Попова, митрополит Григорий, генералният консул на Руската федерация в Русе Андрей Громов, делегати от побратимени на Търново градове бяха сред официалните лица на тържествената сесия.