Любопитно

Удобни сандали за детските крачета

Хубавото време е тук и малчуганите искат да се радват на обичайната си подвижност повече от всякога. За целта те се нуждаят от по-леки и прохладни обувки, които да им осигуряват стабилност, а в същото време да подържат краката свежи. Детските сандали са идеалните обувки за летния сезон, но трябва да имате предвид някои особености, при избора на идеалния чифт за вашето дете.

Детски сандали- инвестиция в здравето на краката на малчуганите

При избора на детски сандали особено важно е да обърнете внимание на качеството на материалите и изработката.

Формата на подметката и стелките трябва да е съобразена с особеностите на детските крачета, които са в процес на постоянен растеж и развитие. Освен това децата са много по-активни и са в постоянно движение, което изисква също така обувката да е добре захваната за крака. С помощта на каишки, които обгръщат крака и предотвратяват изхлузването на обувката, детските сандали позволяват на децата да тичат и играят на воля без да се чувстват некомфортно и без да изгубят някоя и друга обувка.

Изберете детски сандали със закопчалки велкро за най-малките или с катарами за по-големите деца, за да може да се обуват и събуват лесно от самите тях.

Много е важно сандалите да са изработени от висококачествен материал, за да се избегне триенето, изпотяването и неприятната миризма на крачетата. Освен това някои некачествени материали може да предизвикат раздразнения и алергични реакции.

Когато избирате детски сандали, прокарайте ръка по вътрешната страна, за да се уверите, че подметката е удобна и че няма шевове, които биха могли да причинят наранявания.

Изберете детски сандали-идеалните обувки за лятото 

При избора на детски сандали няма място за онази типична фраза на родителите: „Ще ги избера малко по-големи, за да ги носи и догодина“. Сандалите са сезонни обувки, които децата носят едва няколко месеца и е по-добре да инвестирате в един качествен чифт, който пасва добре на крачето в момента, в които ги купувате. Не е препоръчително да избирате детски сандали, които са по-големи, тъй като те не прилягат добре към детското стъпало. Освен това те не задържат добре крачето и при стъпване може лесно да се изхлузят.

Уверете се, че сандалите не са прекалено тесни, тъй като това може да доведе до увреждане на стъпалото и неудобство при стъпване. На практика, детските сандали трябва да пасват като ръкавица към крака. За да се уверите, че това е така, пробвайте няколко модела, докато намерите този, с който детето се чувства най-удобно. Най-доброто време за пробване на обувки е следобед, когато краката са най-широки , така че изберете идеалния чифт за вашите малчугани тогава, ако не искате да чувате фразата „Мамо, тези обувки ми стискат“.

През лятото плановете са много и е добре да изберете сандали според случая: за плажа, за разходка или пък за някое специално събитие.

В идеалния случай детето трябва да има поне два различни модела сандали. Добре е всеки вид сандал да се използва по предназначение, за да не се износват прекалено, а и за да изглеждат добре с подходяща визия.

Детските плажни сандали, например, са предназначени за мокрене, изработени са от специални материали като гума, което ги прави неподходящи за дълги разходки.

Изберете затворени сандали за момчета и момичета, които обикновено се носят при дълги походи и при терен, който изисква специални обувки.

Каквито и сандали да търсите за вашето дете, добре е да се доверите на реномираните марки, които са с доказано качество и гарантират удобството и комфорта на детските крака. Подбрана селекция на най-актуалните модели може да намерите в магазините на ССС в цялата страна, където може да се допитате за съвет и да пробвате моделите. Специални оферти ще откриете и в онлайн магазина на ССС, където лесно и бързо може да закупите избрания от вас чифт детски сандали.

Платена публикация