Политика

Търновци се включиха в летния лагер на Младите европейски социалисти

Летният лагер на Младите европейски социалисти се проведе за първи път в  България. Събитието се състоя в Албена между 30-ти юли и 4-ти август.  Лагерът бе под наслов „Ние се борим за всяко социално право“. В него взеха участие и представители от старата столица- заместник-председателят на Общинския съвет на БСП Красин Каракоцев и членът на Оперативното бюро на Младежко обединение в старата столица Марио Иванов.

Летният лагер беше открит от председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев,  който благодари на активистите на Младежко обединение в БСП и ЕЛИА за усилията, които положиха България да стане дом на младите социалисти от цяла Европа. Гости и поздравления отправиха заместник-председателят на БСП Деница Златева, председателят на МО в БСП Николай Бериевски и генералният секретар на Младежките европейски социалисти Мей Кристенсен.  Президентът на групата на Социалисти и демократи в Европейския парламент Иратче Гарсия изпрати свое видео обръщение.

Лагерът беше разделен на различни модули, като бяха засегнати темите за младежка безработица, климатичните промени, социалната демокрация, връзките на Европейския съюз с Русия и Китай, правата на различните социални групи и други. Гост лектори бяха Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин и новите членове на европейския парламент Цветелина Пенкова и Петър Витанов.