Образование

Търновски ученици – лидери на структурния диалог

Ученически отбори от цялата страна се обучаваха за лидери и посланици на Структурния диалог се обучаваха в  младежката столица на Европа за 2017 година – Варна. Единствените участници от Великотърновска област бяха  Марианна Стоянова и Пламена Петева от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново. Обученията са част от проекта на Националната работна група, оглавявана от Национален младежки форум. Лидерите надградиха своите знания за младежко включване и младежко овластяване, а посланиците се учиха да организират събития, разнообразни кампании и инициативи, чрез които да повишат информираността за Структурен диалог на местно ниво.

Събитието бе открито от  Биляна Раева от Сдружение „Варна – Европейска младежка столица“, Радост Раданова – директор на дирекция „Политики за младежта“ в Министерство на младежта и спорта и Илина Мутафчиева – председател на Национален младежки форум.

Единствените участници от Великотърновска област бяха  Марианна Стоянова и Пламена Петева. И двете момичета са ученички в десети клас на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново. Пламена, която е в специалност „Туристическа анимация, участва в групата на лидерите. Марианна е в специалност „Организация на туризма и свободното време“  и  беше част от групата на посланиците.

Учителят, подготвил лидер и посланик на Структурния диалог за областта е инж. Славка Проданова, информират от гимназията.