Политика

Търновските съветници от „Демократична България” с питания за коронавируса

Девет въпроса към администрацията поставят съветниците Елена Чамуркова, Калоян Янков и д-р Мавроди Калейнски. Сред тях – Има ли Общината разработен план за действие в усложнена епидемиологична обстановка, Колко и кои болнични заведения могат да осигурят изолация и адекватно лечение на пациенти с доказана инфекция на коронавирус, Има ли достатъчно индивидуални предпазни средства  за работещите в здравните заведения.

„Велико Търново се посещава от туристи от различни страни, много хора от общината работят и живеят в държави с вече потвърдени случаи на коронавирус (COVID-19). Смятаме за наложително Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности към Великотърновския общински съвет (ВТОС) да изслуша на следващото си редовно заседание кмета Даниел Панов и директора на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване”, се казва в писмо, адресирано до председателя на здравната комисия в местния парламент, кмета и до председателя на Общинския съвет.

„Предвид съществената роля, отредена на Общината и кмета в Закона за здравето, очакваме кметът да представи пред Комисията данни за готовността на Община Велико Търново да осъществи адекватни мерки за превенция на разпространението на вируса и на наша територия”.