Полиция

Търновските криминалисти разкриха кражба на луксозен кемпер

Търновските криминалисти заедно със своите колеги от Пловдив и София успяха да разкрият сложен случай с кражба на луксозен кемпер.

Преди няколко дни гражданин от Павликени подава сигнал в полицията, че притежаван от него луксозен кемпер, модел от последните години, е изчезнал. Същият получил обаждане от крадците, като те поискали откуп в размер на 9000 евро.

„Веднага се заехме със случая и заедно с колегите ни от Областната дирекция в Пловдив започнахме издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия. В следствие на добрата работа между дирекциите, превозното средство бе открито в близост до язовир „Искър”, сподели по-рано днес по време на месечният отчет , старши комисар Димитър Машов – директор на ОД на МВР в старата столица.

Полицаите са задържали три лица, двама от които неизвестни до момента на полицията , а третият – криминално проявен с над 40 регистрации. В момента следствието по случая продължава и предстои да им бъдат повдигнати обвинения.

„Извършителите са от Хасковския регион, крадат превозното средство в Павликени, бягат към Пловдив, а кемперът бе открит в близост до язовир „Искър”. Успяхме да разрешим случая благодарение на добрата комуникация между дирекциите в страната” – посочи комисар Машов

В издирвателните мероприятия са се включили и служители на ОДМВР – София както и служители на Столичната дирекция на вътрешните работи.

 

Ивайло Илиев