Денят Образование

Търновската Екоинспекция обяви конкурс за инсталации от пластмаса

РИОСВ – Велико Търново обяви конкурс, посветен на Деня на Земята – 22 април. Тази година кампанията за деня призовава: „Нека спрем замърсяването с пластмаса“. В конкурса могат да участват  ученици от областите Велико Търново и Габрово, в три възрастови групи – 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас.

За изработването на различните конкурсни творби – фигури или инсталации, участниците трябва да  използват пластмасови бутилки от вода, безалкохолни напитки, олио и бира, кофички от кисело мляко и бутилки от прясно мляко, опаковки от козметика и санитарни продукти,  чаши и тарелки, палета и каси, капачки, найлонови торбички, стреч фолио или опаковъчно фолио.

Творбите трябва да показват разбирането на авторите, че пластмасовите отпадъци могат да имат ново приложение, да радват окото и да създават положително настроение чрез нова художествена стойност.

Срокът за представяне на творбите е 19 април в РИОСВ – Велико Търново, а за област Габрово в Детския отдел на Регионалната библиотека „Априлов – Палаузов“.

Награждаването на отличените участници ще е на 23 април от 13,30 ч. в информационния център на инспекцията. С наградените творби ще бъде подредена изложба.