Любопитно

„Капачки за бъдеще“ пристига във Велико Търново в края на месеца

Националната кампанията „Капачки за бъдеще“ пристига във Велико Търново за втори път през 2019-а.  На 28 септември, събота от 11,00 до 15,00 часа в пространството зад Художествената галерия „Борис Денев“, до кафе-бар „Галерията“ ще бъде обособен пункт за приемане на събраните неразградими тапи.

Всички, които имат желание, но са възпрепятствани да присъстват в уречената дата и час,  могат да оставят предадат своите капачки ден-два предварително, съобщават организаторите.

През април месец  в старопрестолния град бяха събрани над 3 тона (3000кг.)  капачки.

В есенната акция се включват 9 града. Тя стартира вчера  в Пазарджик. На 28 септември капачки ще се приемат във Велико Търново, Враца, Плевен , Шумен, Стара Загора и  Благоевград. Последният ден е 29 септември, когато ще работят пунктовете в София и Ямбол.

Националната кампания „Капачки за бъдеще“ стартира преди година и половина. До този момент в инициативата са събрани близо 140 000 килограма капачки от цялата страна. Средствата от рециклирането на пластмасовите изделия са предназначени за закупуването на кувьози  за болниците в малките населени места.  Към месец септември 2019-а са поръчани 11 кувьоза.

Желаещите да се включат в кампанията с финансови средства могат да го направят на банковата сметка

IBAN: BG67UNCR70001523100818
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: ФОНДАЦИЯ ЛАЗАР РАДКОВ
Като Основание за плащане пишете: “Дарение”