Култура

Ентусиастите от „Ко-миксер“ канят на „Търново комикс джем“

Ентусиастите, създали комикс сборника  „Ко-миксер“, канят на „Търново комикс джем“ днес от  14,00 до 17,00 часа в двора на Основно училище „П.Р. Славейков“. Работилницата ще е част от първия Графити фестивал, който ще се проведе от днес до 8 септември с подкрепата на Община Велико Търново

В рамките на три часа любителите на разказите в картинки ще имат възможността да се запознаят с авторите на комикс сборника „Ко-миксер“ и заедно да създадат нова история.

Ще творим без предварителна концепция на принципа на импровизацията и екипната работа. Първият участник ще създаде първия панел от комикса, следващият- втория и така до последния. Необходимите материали ще бъдат осигурени за всички, не са нужни и рисувателни умения или познания в сферата на изобразителното изкуство. Най-важното условие за участие е богатото въображение и желанието. Очакваме всички, които искат да се запознаят със света на комиксите„, обясни Милена Симеонова, един от създателите на „Ко-миксер“ и организатор на работилницата.  Тя допълни, че двете изкуства- графитите и комиксите отлично се съчетават и благодари на организаторите на „Графити фест“  за оказаното съдействие.

Събитието е с вход свободен и е подходящо както за запалени фенове на комиксите, така и за онези, които искат да се запознаят с разказите в картинки, популяризирани у нас още със списание „Дъга“.“ При сполучлив резултат ще включим историята в новия 10-ти брой на изданието. Надявам се да успеем да разширим обхвата на търновската комикс общност„, допълни  Милена.

Диана Колева