Култура

„Търново е най-специалният град за мен”, сподели Михаела Филева дни преди концерта си

Михаела Филева ще представи най-големите си хитове във Велико Търново, а първият й самостоятелен концерт в старата столица е част от националното турне на изпълнителката. Датата е 23 октомври от 19:30ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“, а билети се предлагат в Туристическия информационен център. Ето какво разказа поп-идолът в ефира на Общинското радио:

Лятото ми беше много музикално, и сега предстои първият ми самостоятелен концерт във Велико Търново. През април направихме един голям концерт – спектакъл в Зала 1 на НДК, сега тече първото ми самостоятелно турне в България, нямаше как да пропусна Велико Търново. Изключително ценен, важен за мен град – не само защото съм родена тук, а защото и

първите ми сценични изяви са били на сцената във Велико Търново.

Какво си спомняш от тези начални години, с какви емоции идваш сега за този вече самостоятелен концерт?

Като дете имах удоволствието да бъда част от някои от може би най-известните школи в града, които продължават да се развиват и днес. Румяна Начева беше всъщност първият човек, който ми помогна от музикална гледна точка, помагаше ми и с мениджмънт, благодарение на нея обиколих толкова много конкурси и фестивали не само в България. Петя Кръстева пък беше моят първи вокален педагог, учител по пиано също. Зорица Радловска и „Зоки” пък бяха първите хора, които ме докоснаха до магията на танца. И сега в спектакъла на 23-ти ще видим всичко това – музика, танци… За мен наистина е много ценно да се върна на сцената във Велико Търново с нещо, създадено с много труд на целия екип зад гърба ми, повече от година подготвяхме този спектакъл.

Издай ни тогава какви изненади да очакваме?

На първо място музиката ми е с много различни, концертни аранжименти с група, беквокалисти – момичетата от „Тринити”, моите колеги от НМА „Панчо Владигеров”, Краси Тодоров на пиано, Васил Вутев на ударни, Васил Крумов на китара, Александър Обретенов на бас – голяма, готина банда с едни от най-добрите музиканти в България, с които ще споделим сцената заедно. Ще има много танцьори с една впечатляваща мултимедия, дело на Бойко Стонов – изобщо

много различен концерт, от всичко което съм правила досега.

Като един от хилядите почитатели не мога да не те попитам – откъде намираш вдъхновение, за да бъдеш този позитивен и заразителен човек, който си? Какви книги четеш, каква музика слушаш, кой филм гледа последно?

Много е интересно това, като човек, който се занимава с изкуство, всъщност това, което най-много ме вдъхновява е възможността да държа съзнанието си отворено и наистина – книгите, които четеш, филмите които гледаш, музиката която слушаш, хората с които общуваш, а и срещите с хората, които харесват музиката ти са едни от най-вдъхновяващите преживявания. Всъщност ти просто си длъжен да стоиш на щрек за добрата идея, която може мине през съзнанието ти дори за миг, провокирана от нещо много тривиално, като всичко което изброихме.

Какво пожелание би отправила към нашите слушатели? Как би ги поканила на концерта?

Винаги едно и също пожелавам, вярвам че най-ценното, което можем да притежаваме е здравето. Оттам насетне бих била наистина много щастлива да видя пълна зала във Велико Търново, градът за мен е много важен, това би било супер специално – знаеш, никой не е пророк в собствения си град, но ако можем да докажем, идвайки във Велико Търново, че има хора, които продължават да подкрепят хората, които са излезли от града би било едно велико усещане, поне за мен.

Двама от вас ще спечелят билети за събитието