Спорт

Търновец стана 7-ми в конкурса „Арнолд класик“

7-мо място на първото си участие на ай-големия бодибилдинг и фитнес форум в Евопа „Арнолд Класик“ завоюва търновецът Йордан Димитров. В конкуренция от 26 участника той демонстрира изключително добра форма, постигната само за шест активни седмици подготовка. Малка грешка в позинга го лиши от влизането в европейския Топ 6 и участие на финала.

„Впечатление ми направиха изключително добре подготвените момчета – страхотни генетици.  Шампионът в моята категория грабна абсолютната титла и Про карта. Доминиращи бяха испанци, поляци, руснаци, както и няколко много добри момчета от Перу и Казахстан“, сподели Димитров часове след края на състезанието в Барселона и благодари на всички, които са го подкрепяли безрезервно. Особена роля в краткото време за подготовка има столичанинът Антон Пенков – дългогодишен състезател по културизъм и дипломиран фитнес инструктор.

„Обичайте се приятели и ценете всеки момент, който ви кара да се усмихвате! Животът е твърде кратък, за да бъде обсебен от омраза, тъга и разочарования! Тук е и моментът да споделя следващата си цел, а именно – финал на Световното първенство, където мисля да бъда в пикова форма“, допълни Йорданов.