Култура

Търновец стана „Най – добър млад техно DJ“

Пламен Димитров , по-известен с псевдонима си на клубната сцена PHOENIX MOVEMENT, спечели престижно състезание за „Най – добър млад техно диджей в България”.Младият 23 годишен търновец, се пребори за титлата на конкурс, който се проведе в София преди няколко дни. В надпреварата взеха участие десет млади български таланти. Пред журито всеки от десетимата участници имаше 40 минути да покаже своята техника, умението да подбира музика спрямо публиката и своята харизматичност зад пулта. Наградата, която младият търновец спечели е възможността да участва в три мащабни музикални събития у нас. Едно от тях е в престижен клуб в който гостуват световни диджей в курортния комплекс Слънчев Бряг.

Пламен завършва висшето си образование във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Занимава се професионално с миксиране от 2014 година. Сам е навлязъл в занаята и сам спонсорира своите изяви. Прави участия в клубове в цялата страна както и в старата столица.

Вдъхновен от своите идоли младият творец, освен че пуска музика, също така прави и своя собствена. До момента има около 10 свои продукции, като някои от неговите парчета са звучали на партита в Мексико и Палма де Майорка. За своята музика, той споделя че винаги влага сърцето и душата си в нея. Според Пламен, това е формулата на успеха и с усърдния труд и постоянство, смята че може да постигне всичките си цели.

 

Ивайло Илиев