Денят Полиция

Тържествено откриха 13-издание на Лятната детска академия за превенция и спорт в Балван

С музикална програма, рецитал на стихове и разнообразни демонстрации в село Балван бе открито 13-издание на Лятната детска академия за превенция и спорт. Проектът се реализира от кметството, община Велико Търново, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Съюз на пивоварите в Република България, а партньори са Областната дирекция на МВР и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Децата показаха как се гаси пожар, как се оказва първа помощ на ранен, как се действа при наводнение. Те демонстрираха знанията си по безопасност на движението, а полицаите показаха как се задържа нарушител на обществения ред.

Сред официалните гости на тържественото откриване бяха областният управител инж. Георги Гугучков, заместник – кметът на община Велико Търново Нейко Генчев, кметът на Балван Недьо Георгиев, директорът на Дирекция „Социални дейности“ в общината Росица Димитрова, директорът на РДПБЗН комисар Красимир Кръстев, главен инспектор Боян Бартолов, който е началник сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ към Областната дирекция на МВР, началникът на Районното управление във В. Търново главен инспектор Веселин Райков, кметове на населени места и други.

Лятната детска академия се намира на специална площадка в центъра на село Балван. Тя е оборудвана със зелена класна стая, билкова аптека и съоръжения за спорт и игри. По график ще се ползва от децата от община Велико Търново през цялото лято.