Здравеопазване Любопитно

„Търново рънс“ днес става на 7 години

Великотърновската организация „Търново рънс” днес отбелязва своя седми рожден ден. Точно на 1 ноември през 2014 година е организирано първото официално събитие – групова тренировка в парк „Дружба”, обявено във Фейсбук. От тогава до сега екипът на сдружението е реализирал над 750 публични безплатни събития – туристически походи, форуми, лекционни, обучения, тренировки и др.

Всичко започна като на шега. Исках да правя нещо в свободното си време, да съм заобиколен от хубави хора около мен, да си спортувам. Хората имат нужда от това си казах, трябва да го канализирам. И така стъпка по стъпка се получиха нещата. Първите седем изграждат това, което предстои. Те са приказни и да се надяваме да се изградят следващите като един стойностен човек. Уникално е”, връща лентата назад Калин Василев, организатор и основен двигател на „Търново рънс”.

Той си спомня, че първоначално на събитията му са идвали много малко хора. А официалното на 1 ноември 2014 година, необвързано с Деня на будителите, е било нещо като откриване на дейността на великотърновската организация за спорт, отдих и туризъм.

Думата отказвам се не съществува в моя речник. Затова и не се отказах. Държи ме енергия са хората. Голяма отговорност е и доверие към мен, за което благодаря. Приемам го присърце, с голямо умиление го кътам, пазя и градя. Аз приемам тази отговорност и се старая да не предавам хората във всеки един момент”, допълва Калин, който стана „Будител на годината” през 2020-та.

Нашият остров на щастие, здраве и обединеност празнува! Едно парченце позитивна нормалност, от което всички имаме нужда всеки ден. Преди 7 години на 1-ви ноември (събота) ние решихме да бъдем „лудите в парка“. Днес 750 безплатни събития и десетки хиляди усмихнати хора! Защото здравето и изграждането на една будна общност не се постига с един „летен фестивал“, а е мисия за всеки ден и години напред. Благодарим ви, че желаете, вярвате и подкрепяте родното здраве и обединеност. Сърцето на ТърновоРЪНС тупти единствено и само заради вас”, сподели Калин и във Фейсбук за всички свои последователи и членове на организацията.

Кремена Крумова – Попова