Спорт

Три сребърни медала завоюваха лекоатлетите на ВТУ от Националната универсиада

Три сребърни медала спечелиха лекоатлетите на ВТУ „Св. св Кирил и Методий“ от Националната универсиада, а при жените отборът е първи на хвърляния.

Лора Атанасова, студентка в специалност Педагогика на обучението по физическо възпитание, спечели два сребърни медала от лекоатлетическите стартове на Националния студентски шампионат. Тя беше победена единствено от Михаела Петкова (НСА) в тласкането на гюле и Лили Стойчева (ТРУ) в мятането на диск. В диска другата представителка на ВТУ Виктория Миткова, студентка в магистърска програма Физическо възпитание и спорт за деца и младежи със специални образователни потребности, остана на косъм от медалите и зае 4-та позиция.

В гюлето Александра Рибарова-Димитрова (редовен докторант към катедра Теория и методика на физическото възпитание) и Виктория Миткова заеха 5-та и 6-та позиция. Така в отборното класиране в група дисциплини „Хвърляния – жени“ трите представителки на Великотърновския университет оставиха далеч след себе си по точки представителките на Национална спортна акедемия и Пловдивски университет.

Деян Гемижев (специалност Педагогика на обучението по физическо възпитание) спечели сребърен медал в тласкането на гюле с 13,90 м, отстъпвайки единствено на Живко Господинов (НСА) с 13,99 м. По време на състезанието Деян получи неприятна контузия и не успя да вземе участие в коронната си дисциплина – мятане на диск. В нея той има покрит норматив за участие в Световните студентски игри в Китай 2021, впоследствие отложени за 2022, а преди седмица бяха пренасрочени още веднъж – за 2023 година.