Спорт

Три първи места спечели ПМГ „Васил Друмев“ от Ученическите игри по волейбол

Три първи места спечелиха отборите на Природоматематическата гимназия „Васил Друмев“ от Ученическите игри по волейбол. Надпреварата се проведе в продължение на седмица в Мултифункционалната залата до СУ „Ем. Станев“, с участието на 26 отбора в три възрастови групи при двата пола. В последния ден срещите бяха наблюдавани от десетки ученици, дошли да подкрепят приятелите си на терена. В атмосферата се включиха и изпълнители от бенда на СУ „Ем. Станев“, които с инструментите си надъхваха своите волейболисти.
Изключително атрактивен бе финалът при средношколците 11- 12 клас, където борбата започнаха седем отбора, разделени в две групи. Победителите в тях пък премериха сили в решителния мач за титлата общински първенец. Първият гейм бе за тима на ПМГ „В. Друмев“, воден от Йордан Маров. Вторият бе изключително оспорван и в крайна сметка го спечелиха юношите на СУ „Ем. Станев“, водени от Анелия Николова. Контрагеймът бе за Природоматематиците, които получиха купата от директора на ОП „Спортни имоти и прояви“- Петко Павлов. Трети са волейболистите на Старопрестолната гимназия по икономика, четвърти на Езикова Гимназия.
При девойките в тази възраст шампионки станаха средношколките от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, чийто треньор е преподавателят Бранимир Белчев. След тях са връстничките им от СУ „Ем. Станев“, ПМГ „В. Друмев“ и Старопрестолната гимназия по икономика /СГИ/.
При момичетата и момчетата 8-10 клас купите за първото място станаха притежание на отборите от ПМГ „В. Друмев“ с наставник Йордан Маров.
Втори при девойките са волейболистките на Езикова гимназия, трети на СУ „Ем. Станев“, четвърти на СГИ. При юношите сребърната купа е за волейболистите на Старопрестолната гимназия по икономика, бронзовата за АК „Арус“, четвърти е отборът на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“. Наградите им бяха връчени от Йордан Дурчев- спортен експерт в Община Велико Търново.
Във възрастовата група 5- 7 клас първите места в двата пола заеха отборите на СУ „Ем. Станев“. При момчетата възпитаниците на Анелия Николова се справиха със съперниците си от СУ „Вл. Комаров“ и ОУ „Дим. Благоев“, които останаха на второ и трето място. Същото класиране се получи и при момичетата, където тимът на СУ „Ем. Станев“ бе воден от Румен Трифонов. Втори и трети тук са също отборите на СУ „Вл. Комаров“ и ОУ „Дим. Благоев“. Главен секретар на турнира бе Стефан Хартиев, Павлин Генчев, който бе и организатор на игрите, и Йордан Ризов ръководиха волейболните срещи.