Съд

Три години условно за търновец, плюл и обиждал полицаи

Присъда от четири месеца лишаване от свобода, отложена за срок от три години получи великотъровец, който не изпълнил полицейско разпореждане, плюл и обиждал служителите на реда и опитал да ги удари.

Р.А.И., който е с основно образование, се е признал за виновен, че на 14.10.2017 г., пред заведение в гр. Велико Търново, противозаконно пречил на полицейски инспектор да изпълни задълженията си за полицейска проверка на документите за установяване на самоличността му.

Подсъдимият обиждал и заплашвал търновският полицейски инспектор, замахнал да го удари, плюел, като при отвеждането му в сградата на полицейското управление в старата столица обиждал, ругаел и плюел двама полицейски служители. Деянието било съпроводено със съпротива срещу орган на власт.

Хулиганът постигнал споразумение с прокуратурата за условна присъда, което е одобрено от районните магистрати. Те са възложили възпитателните грижи по отношение на условно осъдения на полицейски инспектор при Районното управление във Велико Търново.