Денят

Топло време ще ни радва по Коледа, времето остава без валежи

В събота времето ще бъде много ветровито. Облачността ще е променлива, през нощта временно ще намалее до ясно, през деня ще бъде по-често значителна. На места, главно в Северна България, ще има превалявания от дъжд, в Североизточна България и Предбалкана – от дъжд и сняг.

В неделя вятърът ще запази посоката си от запад-югозапад; малко ще отслабне, но все още ще бъде умерен, в отделни райони до силен. Вероятността за валежи е много малка, облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

На Коледа ще бъде предимно слънчево, като вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са между 4° и 9°, в котловините на Югозападна България, където ще е тихо – до около 0°. Максималните температури ще са  между 13° и 18°.

И през следващите три дни, от вторник до четвъртък, ще остане сухо, с високи за декември температури. В по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, но във все повече райони ще се образува мъгла или ниска облачност.

Към четвъртък вече на много места в низините и котловините ще бъде облачно и мъгливо. Температурите бавно и слабо ще се понижават.