Денят Образование

Топлофикация – Велико Търново дари книги на училища и на Ресурсния център

За да отбележи един от най-светлите празници 24 май, Денят на славянската писменост и култура, подобаващо, „Топлофикация – Велико Търново“ направи поредното дарение за тази година. Дружеството показва изключителна социална активност през последните месеци, което подобрява имиджа.

„Събрахме се и решихме да отделим сума, която да инвестираме в закупуването на книги от поредицата „Библиотека за ученика“, за да допълним архивите в библиотеките на няколко училища в прекрасния ни град. Уверен съм, че така ще помогнем за повишаване на компетентностите на по-малките ученици.“ каза изпълнителният директор инж. Александър Димитров.

„Топлофикация – Велико Търново“ направи дарение на книги с ученическа литература на 4 училища и 1 библиотека. Избраните учебни заведения от ръководството са Средно училище „Георги Живков“, Средно училище „ Вела Благоева“, Професионална гимназия по моден дизайн и Ресурсен център за подпомагане и обучение на деца и Регионална библиотека „ П. Р. Славейков“.

„Радваме се, че можем да помогнем с малък принос към създаването на качествено обучение за младежите, които ще градят бъдещето на страната като им предоставим допълнителни книги от световната класика и българското творчество, които са част от задължителната им учебна програма.“ каза инж. Димитров.

Това е поредната благородна инициатива от страна на новия директор на „Топлофикация – Велико Търново“ в последните месеци. Дружеството се включи с финансово подпомагане  и участие в събитието „Умни технологии за бъдещето“, а по-рано и беше сред основните спонсори на международен крос „Ивайло“.