Образование Община

Топли класни стаи посрещнаха учениците въпреки студа, комисия провери училищата и детските градини

Студеното време и отрицателните температури не повлияха на условията в училищата и детските градини във Велико Търново. Топли класни стаи посрещнаха навсякъде учениците и децата, а учебните заведения бяха проверени от комисия, сформирана от кмета на старата столица Даниел Панов и ръководена от заместник-кмета по хуманитарни дейности Ганчо Карабаджаков.

Обект на инспекцията бяха 22 общински училища и детски градини. Проверката бе извършена в присъствието на директорите на образователните институции, като обхвана температурата в помещенията и организацията по снегопочистване в дворовете.

В детските градини температурите варират между 22 и 27 градуса, а в училищните класни стаи – между 19 и 25 градуса. Входовете и дворовете на сградите са добре почистени и проходими, няма затруднения на придвижването на деца, ученици и родители.

Комисията констатира също, че посещаемостта в класните стаи е нормална, а броят на отсъстващите е малък и е обичаен за зимния сезон.

Липсват сигнали от родители във връзка с ниските температури. Неразрешени проблеми поради зимната обстановка не бяха установени.

Освен основния тип гориво, използвано за отоплението на детските градини и училища, за всяко от тях е осигурен и алтернативен източник на топлинна енергия.