Образование

Тинузавър обучава учители иноватори през август

Две обучения през август – присъствено и онлайн, ще подготвят нови кохорти учители за работа по успешната методология за преподаване на математика, физика, програмиране и роботика  с платки “Тинузавър”.

В рамките на 20 учебни часа от 9 август наживо в Гоце Делчев и онлайн от 16 август преподаватели ще имат възможност да получат знания и развият умения в хардуера, програмирането и в представянето на проекти, които да използват в своята работа с ученици в клас или в курсове. Първите занятия са фокусирани върху хардуера и неговото сглобяване. Следващата част е насочена към програмирането, а последната част – за създаване и представяне на проекти.

По време на курса се работи с учебни материали, инструменти и др., а именно: (1) комплект Тинузавър Стартер ЕДУ, който включва една основна платка с микроконтролер, две допълнителни платки със сензори и други периферни устройства, а също и USB програматор за качване на машинния код; (2) комплект поялник с допълнителни инструменти и (3) комплект с платка и  електронни компоненти за сглобяване тип мултивибратор. Цената на комплекта е включена в таксата за обучението.Получените по време на обучението учебни материали остават за участниците.

Досега над 35 участници, сред които студенти, в 12 български града и онлайн, са се обучили по системата и с учебните комплекти на “Тинузавър”. Те прилагат методологията в клас или в курсове за деца и студенти, любители на програмирането и роботиката.