Икономика

Тече усилена подготовка за Edit on the road

Усилено подготвят помещението Хакерспейс, предоставено от Общината на Клуба на програмистите във Велико Търново за предстоящата дигитална конференция Edit on the road, която ще стартира утре сутрин. Хакерспейсът се намира в остъклената топла връзка на втория етаж на Общинския детски комплекс – бившия Пионерски дом.

Първи лектор на съботното събитие ще бъде Саша Безуханова – основател на едноименната мрежа и дамата, която е сред пионерите в съвременната българска ИТ индустрия. Зад гърба на международно признатия мениджър с дългогодишна управленска кариера и широк обществен принос стоят много успешно реализирани проекти и смислени каузи. Организаторите призовават, всеки който проявява интерес към дигитализацията на своя бизнес да не пропуска шанса да се запознае с нея. Вторият лектор, местния предприемач – Милен Георгиев ще обясни защо според него успехът на България зависи от бизнеса, а успехът на бизнеса – от скоростта, с която ще овладее дигиталните технологии. След кафе пауза – в ранния следобед Биляна Пантева от екипа на Гугъл ще даде конкретни съвети какви трябва да бъдат първите ни стъпки в онлайн пространството, ако искаме успешно да промотираме своята продукция.

На сайта на Клуба на търновските програмисти е поместена допълнителна информация за събитието, добре е участниците предварително да заявят своето желание да присъстват, тъй като местата са ограничени.

Снимки: PCVT Клуб на програмистите във Велико Търново