Образование

Темата за дигитализацията в хотелиерството е във фокуса на Мастър клас във ВТУ

Мастър клас по дигитализация в хотелиерството  организира Катедра „Туризъм“ в Стопанския факултет на Великотърновския университет.  Гост-лектор на събитието беше Горян Върбанов, съосновател на Quendoo и ръководител на техническия екип и развойната дейност на компанията и хоноруван преподавател към ВТУ. В рамките на три дни се представят, разглеждат и тестват функционалностите на облачно базирания софтуер – един от най-успешните дигитални решения на българския пазар.

„Над 80% от резервациите в туризма се осъществяват онлайн. Това прави познаването на дигиталната инфраструктура в туризма абсолютно задължителен елемент в подготовката на всеки, който има амбициите да успее в тази индустрия“, споделя Горян Върбанов. Дигитализацията е в основата на успешните продажби в хотелиерството и се превръща в стандарт за качество и задължителна модернизация на бизнеса.

На първата среща взеха участие студенти, ученици от гимназии по туризъм, хотелиери и туроператори. Следващите срещи ще се осъществят на 27 март и 24 април от 10:30 до 12:30 ч. в хибриден формат. За получаване на онлайн достъп до семинара е необходимо да се попълни форма за регистрация на следния линк: https://forms.office.com/e/JcwxfQ8E5s  , след което ще бъде изпратен линк за включване онлайн. Целевата група на обучението са студенти, хотелиери и хора с интерес в туризма.

За катедра „Туризъм“ това е поредното събитие, на което кани гост от практиката и по този начин предлага на своите студенти най-актуална информация от света на високите технологии и иновации в туристическия бизнес. Повече информация за това и други активности на катедрата може да получите на ФБ страницата на специалността https://www.facebook.com/tourismVTU/ .