Култура

Театър ВЕСЕЛ очаква „Балон като слон“ в „Лято, кукли и приятели“

Четвъртото издание на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” продължава на 25 юни, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Почитателите на кукленото театрално изкуство ще бъдат изненадани от „Балон като слон”. Представлението е от репертоара на столичната независима театрална формация „Мале-мале“, чийто основател е Коле Китанов.

„Балон като слон” е интерактивно представление със сапунени мехури за малки и големи. Ефектното шоу е авторски спектакъл на Коле Китанов. Децата попадат в един магичен свят с безброй балони – балони с дим, балони с огън, балон в балон. А на финала зрителите са свидетели на един невероятен номер със сапунени мехури – балон като слон

При дъждовно време представлението ще се играе на сцена в театралния салон на Народно читалище „Искра“ – дългогодишния коректен партньор на фестивала в средновековната столица. За допълнителна информация: 0878 790 549.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!