Денят

Театър „Весел“ гостува в детската градина и училището в село Водолей

След като миналата година учениците от ОУ „Христо Смирненски“ посетиха за първи път представление на куклен театър във Велико Търново, в сряда техни гости бяха самите актьори от театър „Весел“.

По програма „Разпространение“ на Министерството на културата с пиесата „Пингвинчето Фраки“ създателят на театъра Веселин Василев и неговата колежка Елка Баланова зарадваха децата на село Водолей, разказвайки веселите истории на Фраки и неговия татко за откраднотото слънце, което малкото пингвинче, след преодоляване на различни препятствия, заедно със своите приятели открива, за да стопля иначе студената и заледена Антарктида, където живеят.

Децата пяха, танцуваха, радостта беше изписана върху лицата им, смехът – заразителен, ръкоплясканията – бурни.

В знак на признателност директорът на детската градина и училището госпожа Ванкова връчи на актьорите лист, в който се казва: „Благодарим за вашата блестяща игра, която ще остави трайна следа в съзнанието и сърцето на всяко дете за красотата на кукленото театрално изкуство! Желаем ви добро здраве и творчески устрем!“, а децата пожелаха още и още срещи с актьорите от театър „Весел“, защото това за тях беше истински празник, който те ще помнят дълго време.