Култура

Театралната работилница в Килифарево ще чества своя юбилей

С тържество на 28 август в читалище „Напредък” в Килифарево театралната работилница към Младежкия дом в града ще отбележи своята 10-годишнина. За празника двете формации – по-малките „Фъстъците” и по-големите „Талантино”, подготвят интересни изненади. Това са пет скеча – от представлението „Хитър Петър” по Панчо Панчев,  с който спечелиха второ място като състав в националния фестивал „Камъка” в Горна Оряховица, част от „Нашенци” на Чудомир, както и три скеча от турски автори, също сред любимите на младите таланти.

Повече от 160 момичета и момчета идват през годините в театралната работилница. Освен интересни заглавия, те подготвят  програми за  празници, правят мартеници, научават важни неща на здравни и еко теми, занимават се с историята на родния град и региона. Ходят дори на походи и екскурзии. В основата на театралната работилница стои младият режисьор Саид Джамбазов, който съчетава денталната медицина с любовта си към театъра. С малките таланти преди години работи и актрисата Стефка Петрова.

И тази ваканция лятната театрална работилница събра около 20 деца, които с удоволствие се впускат в магията на сцената и прекарват част от свободното си време в Младежкия дом в Килифарево. Някои от по-големите идват тук за пета-шеста година, има дори и от стартиране дейността на академията.