Здравеопазване Любопитно

Танцувайте за здраве, съветва Лора Мирчева

Питали ли сте се някога как влияят танците на имунитета ви? Ако отговорът е „да“, знаете колко прекрасно нещо са те и как се отразяват на тялото ни. Ако пък не сте си задавали този въпрос, Лора Мирчева, мандала инструктор и танцьор от Велико Търново посочва 10 причини да танцуваме!

Танцуването оказва положително влияние на целия организъм. При танците се подобрява емоционалното ни състояние, а то влияе на нашия имунитет. Когато сме стресирани, ставаме по-податливи да се разболеем. Танцът помага и физически, и емоционално. Подобрява се дишането от белите дробове, те работят по-добре. Когато танцуваме ставаме по-силни и намаляваме шанса вирусите да се развият в нашето тяло. Танцът повишава жизнената ни енергия, вибрацията ни, а вирусите вибрират на ниска честота. Всъщност танцът е лесен и мощен начин да постигнем по-добро здраве. Дори по 10-15 минути да танцуваме се лекуваме на емоционално ниво. Особено в това време, когато сме затворени у дома, под карантина“, пояснява Лора.

Тя започна онлайн мандала танци и сит денс – комбинация от зумба, латино и световни танцови елементи. Може да я намерите на: https://www.facebook.com/groups/2246554978759404/ или в личния й профил:  https://www.facebook.com/lora.mircheva.9.

10 причини да танцувате, за да се чувствате добре:

1. Танцът повишава жизнените ни сили и имунитета и допринася за намаляване на стреса, който ни разболява и срива имунната ни защита.
2. Танцът подобряване на дейността на белите дробове и дихателните пътища, там, където най – често се заражда вируса.
3. Танцът повишава жизнената енергия, която има мощен лечебен ефект.
4. Танцът подобрява концентрацията. Така, ако ни боли гърлото и се концентрираме върху него с чувство на любов, и автоматично насочваме натам част от жизнената си енергия, която, както вече стана въпрос, упражнява мощно лечебно въздействие.
5. Чрез танца освобождаваме ума от съжаления за миналото и притеснения за бъдещето.
6. Танцът стимулира имунната и противовъзпалителната защита на организма.
7. Танцът управлява нервната система – повишава настроението и намаля нивата на стреса чрез допамин – невротрансмитер, силно свързан с настроението и усещането за удоволствие.
8. Оформя перфектна и грациозна стойка – красивите движения спомагат и за отварянето на гръдния кош, който отговаря за цялата конструкция на тялото.
9. Повишава гъвкавостта, координацията, кръвообращението и тонизира цялото тяло.
10. Премахва изцяло депресията – създава силно позитивно настроение, помага за отслабване, а по този начин подобрява цялостния личен и социален кодекс.

Кремена Крумова – Попова