Култура

Танци под звездите организира UN BESO за пета поредна година

Пети фестивал „UN BESO Fiesta” ще се проведе край паметника на Асеневци. Велико Търново ще бъде център на танците на 15 и 16 септември, а стиловете са най-различни, съобщиха за Общинското радио Ваня Гьошева, Дарина Георгиева и Иглика Иванова от танцова школа „UN BESO”. Трите красиви и талантливи дами канят великотърновци и гости, без ограничения във възрастта, да се забавляват под звездите заедно с тях в петък и събота.

Момент от миналогодишното издание на фестивала

Програмата започва от 20 часа на 15 септември, петък, с безплатен урок по зумба. Обучението ще завърши с грандиозно зумба парти с начален час 21.

Съботният ден предлага забавления за най-малките. От 18 часа на 16 септември за доброто настроение ще се погрижат аниматори, които са подготвили игри и много забавления за децата на Велико Търново. В 19:30 часа стартира безплатният урок по латино танци за деца. В танцов спектакъл възпитаниците от школата ще демонстрират най-новите хореографии в различни танцови стилове – класически и модерен балет, народни и латино танци. За публиката най-малките са подготвили и зумба песен, издадоха Ваня, Дарина и Иглика. Финал на съботния ден е бурно салса парти. Всяко едно от събитията е абсолютно безплатно, акцентираха дамите. „UN BESO Fiesta” е жив организъм, който всяка година предлага нов формат и нови забавления както за великотърновци, така и за гостите на града. Петата година ни е като юбилейно издание, и сме се постарали доста”, допълниха те.

Фестивалът стартира преди пет години, а като погледнат назад, Иглика, Дарина и Ваня оценяват първото му издание като „най-голямата ни гордост”. Тогава събитието носеше заглавието „Feel and Dance”, а танцьорките изненадаха великотърновци с въздушен танц на фасадата на Община Велико Търново. „Тогава великотърновци и гости разбраха колко забавен може да бъде животът, погледнат през танците”, споделиха момичетата.

През този месец те сформират нови танцови групи. Една от тях е тази по салса за начинаещи, а заниманията се водят във вторник и четвъртък от 18:15 часа. Откриват се и нови групи по зумба, латино танци за деца, народни танци и класически балет.

Целия разговор с дамите може да чуете в 15:30 часа днес в рамките на предаването „АРТ КАФЕ“.