Култура

„Танго в Космоса“ ще гостува на великотърновска сцена

Здрава Каменова, Богдана Трифонова, Антоан Петров ще гостуват във Велико Търново със спектакъла „Танго в Космоса“ на 10 април, събота. Събитието се организира от „Залата“, „36 маймуни“ и „Там“. Ще се проведе в „Залата“ от 20.00 часа. Входът е платен.

Годината е 2027. Бреговете на Аржентина потъват. България е пуста територия на Балканите. Китай изпраща жена на Луната. Три жени в три различни точки на планетата се сънуват една друга и променят не само своите съдби, но и съдбата на Земята. Луда аржентинска учителка по танго мечтае за любов. Майка ѝ сънува, че е гадже на Шумахер. Китайска космонавтка, пратена до Луната, всъщност не иска да лети в космоса и мрази партията, която е прогонила баща ѝ в изгнание. Една копринена буба расте в аквариума на българка-рапърка, която върти сделки на черния пазар, докато светът е на ръба на оцеляването. Кой ще спаси Земята?

Текстът е на Гергана Димитрова и Здрава Каменова, режисьор е Гергана Димитрова, музиката е на Веселин Веселинов-Еко. Визия, сценография, костюми: Елена Шопова и Никола Налбантов.

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Партньор на проекта е БГ Радио. Разпространението на спектакъла се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата, фондация Арт офис и Национален фонд „Култура“.