Образование

Талантливи ученици от Велико Търново получиха награди от Ротари клуб

Ваучери, чиято парична равностойност се равнява на 250 лв. и 150 лв., получиха снощи девет изявени възпитаници на великотърновски училища. Наградите, които се дават ежегодно от Ротари клуб-В.Търново, бяха раздадени на церемония в Ритуалната зала на Общината.
Децата са носители на престижни награди от национални олимпиади и състезания и са завоювали призови места в надпреварата в различни области. Отличията им връчиха президентът на клуба Венелин Иванов, кметът на Велико Търново Даниел Панов, който е почетен член на РКВТ и председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, в присъствието на представители на Общината, членове на клуба, родители, преподаватели и приятели на учениците.
От 2015 година Ротари клуб – Велико Търново изпълнява проекта „Талантливите деца на Велико Търново”.
Вашите успехи и постижения са гордост за всички нас. Желая ви да бъдете  добри посланици на Велико Търново като водещ образователен център, обърна се към наградените ученици кметът Панов. Той подчерта, че в Старата столица образованието винаги ще е водещ приоритет. Кметът благодари на „Ротари клуб“ за чудесната инициатива, която се провежда от шест години и която е стимул за развитието на учениците от Велико Търново
В своето приветствие президентът на РКВТ Венелин Иванов каза, че
талантливите деца са бъдещето на града ни и на цялата страна и заяви своето уважение към преподавателите за техните усилия да подготвят качествено ново поколение. Иванов призова учениците да се присъединят към младежките структури на организацията Интеракт и Ротаракт, които са спечелили доверието на обществото с многобройните си благотворителни дейности.
Наградените ученици от Профилирана езикова гимназия са:
Ванеса Мария Мюл – 11 клас  и  Есин Еджевит Мехмедали – 12 клас. Те получиха по 250 лева за първите си места на  олимпиадата по немски език.
Отличените възпитаници на ПМГ с награди по 250 лева са: Самуил Калоянов Николов – 11 клас за отличното му представяне в надпреварата по   информационни технологии;
Пламен Димитров Миланов – 11 клас, първи на олимпиада по  история и цивилизация, и Габриела Светлинова Минчева – 12 клас, за отличната й оценка по  химия. Ваучери за 150 лева получиха Илия Генчев Ников – 9 клас, и Калина Росенова Досева – 10 клас, завоювали втори награди на олимпиада по физика.
Наградените ученици от „Аркус“ са Ивана Светославова Стоянова – 9 клас, с ваучер за 150 лв.  за второто си място в надпреварата по речеви умения и Наум Тодоров – 10 клас, който получи  – 250 лв.за първото място в надпреварата „Бог е Любов“.