Любопитно

Тазгодишният Свети Валентин – червени рози, френски макарони и цветни сърца

В петък, 14 февруари мнозина ще отбележат празника Свети Валентин. Кой с шоколадови бонбони, кой с плюшени играчки, кой… с екстравагантни букети. Даниел Тенджерков, великотърновски флорист и аранжьор казва, че и тази година ще заложи на червените рози с голямо разнообразие обаче на кутии с френски макарони. Допълва, че в тях има отделения, така че могат да се сложат и други изненади за влюбените – бонбони, бижу и др.

Дори и тривиално да звучи, червената роза е основен акцент тази година при нас. Поръчките са по-изчистена визия. Опаковките са в тъмночервено, черно, златисто, бордо. Ние предлагаме и цветя под форма на сърце, един различен прочит на букет. Свикнали сме с класическите композиции като кутии с рози, кошници с рози, но ние предлагаме една модификация – букет на групи и върху основа. Тя се изготвя предварително и дава самия акцент в самия букет”, обяснява Дани. Той залага и на пролетните цветя като добре познатите ни лалета, фрезии, орхидеи и не толкова типичните анемония, глориоза, антуриум и др. Относно цветовете е заложил на марсала, актуален от преди две-три години, но сега модерен у нас и на различните нюанси на синьото.

През годините са му поръчвали 101 рози и повече в букет. И тази година има поръчка за такъв. Клиент пък си е поръчвал цветови композиции, изпратени на различни дами.

снимки – личен архив Даниел Тенджерков

Кремена Крумова – Попова