Община Общински съвет

С церемония днес Великотърновският общински съвет приключи своя мандат. Инж. Панов пожела на съветниците да бъдат добри хора

С кратка церемония след 60-тото си заседание днес Великотърновският общински съвет приключи своя мандат. В ритуалната зала на общината, в присъствието на съветници, директори на дирекции в общинската администрация, кметове и кметски наместници, председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов благодари на колегите си, на кмета инж. Даниел Панов и на общинската администрация за добрата съвместна работа и подари на всеки плакет.

„Само едно мога да ви кажа и то е „Благодаря!“. Сигурно ще чуем много неща по време на предстоящата кампания, но аз мога да кажа, че съветниците във Великотърновския общински съвет бяха екип и мислиха за Велико Търново. За мен беше чест, благодаря ви! Благодаря на кмета инж. Даниел Панов и на цялата администрация. Може понякога да сме били резки, но най-важни са гражданите на Велико Търново.“ – каза Венцислав Спирдонов.

Инж. Панов, който пръв получи подаръка, описа изтичащия мандат като труден и без аналог в историята на местната власт. Той благодари на общинските съветници за градивните критики през годините и им пожела преди всичко да бъдат добри хора.

„Няма аналог на този мандат в историята на местната власт – две години пандемия, над година политически боричкания; два бюджета, приети в средата на годината… Много труден мандат, но бих казал, че той е успешен за Велико Търново и то благодарение на всички вас. Успяхме да се справим с всички предизвикателства, които се изпречиха на пътя ни, когато влязохме още през 2019 г. в управлението. Трудно беше – и с недобрата и даже липсваща комуникация с някои редовни и служебни кабинети. С последния служебен кабинет затлаченото през последните три години започна да се отпушва.“ – каза при получаването на плакета великотърновският кмет.

Инж. Панов благодари на администрацията, с която работи, помоли за извинение, ако е нагрубил някого и подчерта, че не си взема довиждане с никого от тях. Специални благодарности кметът изказа към работещите в дирекция „Бюджет и финанси“ за добрата работа и за това, че много общини вземат пример от техния опит.

На общинските съветници той благодари за критиките : „Всеки от вас носи добрината в сърцата си, всеки се прибира вечер при семействата си. Ако с тях се държите така, както в Общинския съвет, то няма да имате семейства. Но това е политика и го приемам нормално. Правете повече добрини и добротата във вас ще се удвои и утрои, а гражданите на Велико Търново ще ви запомнят като добри хора. Аз не искам да съм ви симпатичен, аз искам да си свърша работата и един ден, когато се оттегля от местната власт, моите деца да се гордеят, че направеното в града е било направено по времето на мандата на баща им. Вие също ще се гордеете, защото градът се развива. Политиката е преходна, знаете го. Тези политически боричкания във всяка една централа, които започват отгоре и ги свеждат до нас, за да ни раздърпат като вълци да се мразим – не ги допускайте! Отстоявайте си правата. Аз винаги съм го правил и затова съм неудобен. Но ще продължа да го правя, докато съм в ПП ГЕРБ. Бог да ви закриля и помнете, че по ваше време дойде плащаницата на Света Петка Търновска. Това е някакъв знак. Пожелавам ви да бъдете хора!“ – завърши обръщението си кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов.

 

Мария Христова