Денят Спорт

С цветя и аплодисменти почетоха паметта на Трифон Иванов

Старата столица почете паметта на големия Трифон Иванов, който напусна този свят на днешната дата преди 4 години. Поменът се състоя на новото футболно игрище, което носи името на „железния” защитник.

Отслужена бе заупокойна молитва, на която присъстваха майката на Трифон Иванов – леля Маринка и неговата дъщеря , зам.-кметът на Велико Търново Снежана Данева, председателят на Общинският съвет Венцислав Спирдонов, кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев и съотборниците на Туньо – Илиян Киряков и Калоян Чакъров, спортните директори на ФК “Етър” Страцимир Тинчев и Стефан Атанасов, директорът на Спортното училище Снежина Михова, представители на фенклубовете на “виолетовите”, “Кайзерслаутерн” и “Манчестър Юнайтед”, общински съветници, граждани и приятели. Те поднесоха цветя пред паметния кът, организиран от ОП “Спортни имоти и прояви”, на който бяха изложени фланелките с №3 на Трифон в “Етър” и в националния отбор.

Тук бяха както целият представителен отбор на “Етър” начело с треньорския щаб, както и младите надежди от школата.

Особено затрогващ бе моментът, когато церемонията прерасна в дълги аплодисменти от всички – официални гости, футболисти, фенове.

С водосвет бе осветен и новият терен, който бе изграден през есента.

Отслужен бе и молебен за здраве и успехи за футболистите от мъжкия отбор и от школата на “Етър”, които получиха пожелания за късмет през новия полусезон. След края на събитието започна и официална тренировка на клуба.