Образование

С цветно тържество и СУ „Емилиян Станев“ изпрати своите зрелостници

С много емоционално и цветно тържество СУ „Емилиян Станев“ изпрати зрелостниците от Випуск 2022. Тази година от гимназията си тръгват 52-ма дванадесетокласници, които завършват паралелките „Изкуства“ и „Софтуерни и хардуерни науки“. По традиция абитуриентите се появиха пред останалите ученици, учителите и родителите си, водени от първокласници. Празникът започна с издигане на знамето на България и с химна на България, изсвирен от „Джуниър бенд“.

„Мили зрелостници, дойде вашият момент! Дойде последният учебен ден и последният учебен звънец. Аз не се съмнявам, че вие сте добре подготвени и ще се справите с всичко, което ви предстои. Защото за вас това беше един много, много труден финал. Всички преживяхме две тежки години, в които вие бяхте много малко време в училище. Надявам се, че това изпитание, през което преминахме всички заедно, е калило вашите характери и ще ви бъде ценен урок от тук нататък как да се справят във всякакви ситуации, които не зависят от вас. Смело напред, деца. Покажете най-доброто, на което сте способни. Вдигайте високо летвата. Ние ще се гордеем, че сме ви учили и ще се радваме винаги, когато намирате време за нас. Успешни бъдете, Випуск 22!“, каза в словото си директорът на гимназията Кина Котларска.

си взеха довиждане със своите учители, приятели и с училището, в което някои от тях са били 12 години.

Първи на сцената в двора на училището излязоха момичетата и момчетата от 12 „а“. Много артистични и емоционални, като истински хора на изкуството, бъдещите музиканти и художници, раздадоха забавни грамоти на всички свои учители. Децата не пропуснаха първите си учители, които са ги посрещнали в първия за тях 15 септември, както и преподавателите, които са били с тях в прогимназията. Най-бурните аплодисменти на зрелостниците бяха за тяхната класна ръководителка Наталия Тодорова.

12 „б“ избра да се представи с „Ода на етичния хакер“. Зрелостниците разказаха в рими за всичките си лудории през последните пет години в училище и в рими благодариха на всичките си учители.