Образование Община

С хубав празник в с. Балван бе закрита Лятната детска академия за спорт и превенция

Лятната академия за спорт и превенция за децата от община Велико Търново бе официално закрита днес с празник в с. Балван. В присъствието на представители на местната администрация, полицията, пожарната, Съюза на пивоварите в България, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и кметове, близо 100 деца и младежи показаха своите умения при решаване на листовки по пътна безопасност, най-бързо редене на пъзел, най-добре подредена пътна карта и приложно колоездене. Бяха наградени и участниците в конкурс за най-красив хербарий.

Над 150 деца преминаха само през юли цялостно теоретично и практическо обучение на площадката за пожарна безопасност към Центъра за превенция и спорт в село Балван. Сред тях бяха и ученици от Елена.

Припомняме, че освен съществуващите терени по пътна безопасност, приложно колоездене, пожарна безопасност, тренинг за оцеляване в природата, в центъра в с. Балван има и площадка „Поведение при наводнение”. От тази година и зелена класна стая на открито. В нея децата се обучаваха как да опазват природата чиста.

Мотото тази година на Лятната детска академия бе „Код Отговорни заедно – творчество, природа, превенция, спорт”.