Образование

С трета изложба в центъра на града се представят ученици от СУ „Емилиян Станев”

   Близо 40 творби показват в центъра на Велико Търново възпитаници на СУ „Емилиян Станев”. Изявата на възпитаниците му радва жителите и гостите на старата столица за трета година. В експозицията се представят таланти от І до ХІІ клас с профилирано и разширено изучаване на изобразително изкуство.

Включени са живописни, графични рисунки, както и творби от приложните изкуства  – декоративния жанр. Има пейзажи и фигурални композиции, мозаечни пана, стъкловитражи, керамично пано, линогравюра…Всички те са създадени в часовете за задължителна и задължително избираема подготовка в паралелките по изобразително изкуства в СУ „Емилиян Станев” във Велико Търново. Почти не се повтарят авторите в тая изложба с тези от предишните две издания. Целта е да се представят творби в разнообразни техники, за да  добият по-пълна представа посетителите за подготовката и таланта на участниците в училищната експозиция.

В различните етапи на обучението си децата имат различни предпочитания към техниките, с които творят. По-малките обичат да работят в живописните – с акварел и темпера, с много цвят. По-късно те правят повече графични творби, а в по-късен етап се ориентират към предпочитан жанр, споделят преподавателите им.