Любопитно

С продажбата на книги събират средства за болна баскетболна треньорка

Инициаторът на постоянна акция „Спаси книга” Николай Падалски се включва в кампанията за набиране на средства за лечението на баскетболната треньорка от Габрово, Галя Маргаритова Илиева, която страда от множествена склероза в напреднал стадий.  Желанието на Падалски, който се занимава със събиране и възстановяване на стари книги, е да бъдат дарени 5 000 книги със символична цена  от 1 лв., за да бъдат събрани 5 000 лв. за каузата.

„Бях някога Президент или по-точно казано Председател на УС на Баскетболен клуб „Дунав”. Бяхме шампиони на България и спечелихме над дузина медали при подрастващите. Играхме в Европа и носихме слава за България. Сега искам да помогна на едно, за мен момиче. На една жена.. И вярвам, сигурен съм, че можем заедно!”, споделя Падалски във фейсбук страницата си Акция „Спаси книга”, където е поместена информация за начините за дарение.

Необходимата сума за лечението на Галя е около 100 000 лв., а до момента събраните средства са над 40 000 лв.

„Страхотен човек и треньор има нужда от нашата помощ! Трябва да съберем 100 000 лв., за да може Галя Маргаритова Илиева да продължи своя живот и мисията да води собствения си живот и нашите деца към победи. Малко са хората, които заслужават подкрепа, но тази коварна болест може да бъде преборена. Всеки, който иска да помогне е добре дошъл!” е апелът на Николай Падалски.

Всеки, който желае да си закупи книги на символични цени и по този начин да подкрепи каузата за лечението на баскетболната треньорка Галя Илиева, може да се свърже с Николай Падалски във фейсбук, чрез страницата Акция „Спаси книга”.