Образование

С празничен концерт в Летния театър ДГ „Здравец“ отпразнува юбилея си

Своя 50-годишен юбилей отбеляза ДГ „Здравец“ във Велико Търново. По случай празника ръководството на детското учебно заведение организира концерт-спектакъл, който се състоя в Летния театър на 3 юни. Специално за празника всяка от групите беше подготвила тематично танцово изпълнение. За да поздравят екипа на „Здравец“, както и децата, концерта уважиха Областният управител Людмила Илиева, Пенка Игнатова- директор на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в община Велико Търново, Екатерина Миновска- старши експерт по предучилищно образование в РУО- Велико Търново и директорът на СУ „Емилиян Станев“ Кина Котларска.

„Убедена съм, че вашите многобройни възпитаници през годините, завинаги ще носят в спомените си красотата на щастливото и безгрижно детство, на незабравимите години тук, изпълнени с игри, приказки, музика и с очарованието на първите уроци за живота“- каза в своето приветствие  Людмила Илиева.

„Детска градина „Здравец“ е разположена  в сърцето на самия град. 50 години са  повод за гордост, за възхвала и за самочувствие на всички, които са заети в детската градина. Децата, които за пръв път са прекрачили прага на детската градина и са намерили много уют, спокойствие и много топлина тук, защото за вас грижата и възпитанието на децата е любов“- каза в приветствието си и Пенка Игнатова.

ДГ ”Здравец” гр.В.Търново е открита през 1972 г. Градината разполага с красив, залесен с дървета парк, място за игра и обучение на децата от четирите възрастови групи. Групите включват деца от 3 до 7 годишна възраст и носят имена на цветя и билки –гр.”Детелина”,гр.Иглика”,гр.” Латинка”,гр.”Невен”. В градината работи екип от 18 човека –девет учители и девет служители -помощен персонал, в това число и медицинско лице. Четири от учителите са с втора професионално- квалификационна степен.

Пламена Димова