Здравеопазване Община

С поход до Ксилифор започва есенният етап на „Движи се и победи”

    Есенното издание на кампанията „Движи се и победи” ще се проведе в периода от 29 септември до 12 октомври.  Три туристически маршрута са включени в инициативата. Първият е на 28 септември от Велико Търново до парк Ксилифор. Поход е предвиден от Беляковец през Самоводене до Преображенския манастир на 5 октомври. Третият маршрут в кампанията „Движи се и победи” тази есен е от Велико Търново през Арбанаси до Петропавловския манастир на 12 октомври.  Регистрацията на участниците от община Велико Търново е в интервала от 10 до 14 часа. За непознаващите маршрутите са осигурени водачи.

Жребият с наградите ще се тегли на 18 октомври в Регионалната здравна инспекция. С цел по-масово участие в кампанията и поощряване на участниците в нея са направени промени в условията за присъждане на наградите. Участвалите и в трите маршрута ще се състезават в съответната възрастова група за голямата награда – ваучер от 90 лева. Преминалите най-малко два от обявените три похода ще се състезават в същите три възрастови групи за ваучери от 40 лева. Това ще са наградите и за най-малък, най-възрастен участник и за семейство.

Отново ще бъде отличено училището с най-масово участие с наградата на председателя на местния парламент.  За наградата на регионалния координатор на Министерството на младежта и спорта ще се надпреварват включилите се в туристическите маршрути до 29-годишна възраст. Най-активният в спортно-туристическия празник в Ксилифор ще отличи по традиция Младежкият дом.

        Инициативата се организира за 19-та поредна година от Регионалната здравна инспекция, Община Велико Търново, ТД „Трапезица 1902” и Младежкият дом в старата столица. Проявата отново е под егидата на председателя на Великотърновския общински съвет.