Култура

С постановката „Не мислим” Театрална школа „Сава Доброплодни” ще се представи на фестивала „Малкият принц“

С постановката „Не мислим” Театрална школа „Сава Доброплодни” ще се представи на Националния фестивал „Малкият принц” на 19 април, петък.

Втора година успехът е приятел на Театралната школа „Сава Доброплодни“ във Велико Търново. Школата се връща за нова порция вълнуващи представления на Националния фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкият принц“. След победата миналата година с постановката „Ние, врабчетата“, която спечели наградата на публиката, школата е готова да завладее сцената отново, този път с нов драматично-танцов спектакъл – „Не мислим“.

„Не мислим“ е по пиесата „Криворазбраната европеизация“ на Даниела Колева, а сценичната версия засяга актуални социални и културни въпроси като насилието в училище и присъствието на етническите групи.

Спектакълът съчетава драматичността на театъра с енергията на танца, създавайки уникален и вълнуващ опит за зрителите. Участието на 21 талантливи деца от две школи – Театралната школа „Сава Доброплодни“ и Un beso dance center, създава несравнимо богатство на таланти и креативност. Режисурата и сценичната версия са дело на младите актьори Боян Фърцов и основателя на школата Кирил Милушев, а хореографията е дело на Дарина Георгиева и Полина Кинова.

Театралната школа „Сава Доброплодни“ и Un beso dance center канят всички търновци и любители на изкуството да се присъединят и да подкрепят младите таланти на 19 април от 11.40 часа в голямата зала на великотърновския театър.

Спектакълът е част от календара с културни събития на Велико Търново и се осъществява с финансовата подкрепа на общината.