Денят

С поредна благотворителна инициатива Ротари клуб – Велико Търново посреща своя 82-ри рожден ден

С поредна благотворителна инициатива Ротари клуб – Велико Търново посреща своя 82-ри рожден ден. В трудните времена, които преживяваме заради пандемията от коронавирус, великотърновските ротарианци не спират своята дейност в полза на обществото. Целите и реализацията на инициативата ще бъдат  обявени до няколко седмици, тя е насочена към подпомагане на здравеопазването.

Преди 82 години, през есента на 1938 година, 15 родолюбиви мъже създават и чартират в Дома на армията във Велико Търново първия Ротари клуб в града. През дългогодишната си история, великотърновските ротарианци не са спирали да показват, че служат безкористно на обществото. Доказателство за това са стотиците каузи и реализирани проекти в духовната и историческа столица на България, които са дело на най-големия клуб в страната. Над 50 са членовете на РКВТ и всички те допринасят за издигане на авторитета на клуба и хуманитарната организация.

Да сме здрави, задружни и сплотени и да не забравяме, че всичко, което правим, отваря възможност за някого някъде! С тези думи президентът на РКВТ Мирослав Генов поздрави приятелите от клуба и пожела още много успешни инициативи,  които да правят живота на общността по-добър.