Полиция Социални дейности

С музика, танци и награди отбелязаха професионалния празник на полицията

По повод професионалния празник на полицаите и в знак на благодарност към полицейските служители, деца от Центровете за работа с деца и младежи в малките населени места участваха с рисунки, стихотворения и есета в конкурса „Полицаят – мой приятел“, организиран от Община В. Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници в община В. Търново и Сдружение „Св. Иван Рилски“ – с. Балван.

Днес в сградата на Областната дирекция, децата бяха наградени от директора на ОДМВР – Велико Търново – старши комисар Димитър Машов и директорът на дирекция Социални дейности и здравеопазване към Община Велико Търново – Росица Димитрова.

Първото място в раздел рисунки грабна Надежда Кочева от с. Беляковец. Тя спечели и специалната награда на ст. Комисар Машов. Свилена Донева от с. Никюп пък спечели първа награда в раздел стихотворения. В раздел есета първото място си разделиха Михаил Михалев от Арбанаси и Тереза Денева от Шемшево.

„Ден на отворените врати“ , срещи и демонстрации на полицейска техника и уменията на четириногите полицай бяха направени днес на територията на всички полицейски управления в областта.

Събитието откриха децата от ЦДГ „Слънчев дом“ в старата столица. Те рецитираха стихчета и танцуваха в поздрав на своите приятели – полицаите.

Ивайло Илиев