Политика

С молебен за здраве и успех на всички българи ГЕРБ и СДС откриха предизборната си кампания за региона

 

ГЕРБ, в партньорство със СДС, се явява на европейския вот с най-добрата листа, в която всеки кандидат притежава опит и експертност в своята сфера. Това заяви областният координатор на ГЕРБ – В. Търново Даниел Панов след молебен за здраве, успех и благополучие на всички българи, отслужен от Отец Асен в Катедралния храм „Рождество Богородично“. С църковното богослужение ГЕРБ и СДС откриха регионалната си предизборна кампания за евровота.

Заедно с Даниел Панов на службата присъстваха народните представители Станислава Стоянова, Станислав Стоянов и Клавдия Ганчева, общински съветници, кметове на общини и населени места, излъчени от ГЕРБ, координаторите на структурите на ГЕРБ в областта, а също областният председател на СДС Мирослав Трифонов и председателите на общинските организации на синята партия.

Инж. Даниел Панов бе категоричен, че ГЕРБ и партньорите им ще продължат да бъдат добронамерени, градивни и толерантни, и няма да се подведат по агресивната кампания, която опонентите провеждат. „Нашата задача през дните на кампанията е да припомняме резултатите, които България постигна и целите, които стоят пред нас за бъдещите пет години в новия мандат на Европейския парламент“, коментира областният координатор на ГЕРБ.

Даниел Панов посочи, че българските граждани вече имат реални ползи от досегашната работа на евродепутатите от ГЕРБ и изрази увереност, че дясната формация отново ще излъчи най-голям брой членове на бъдещия европарламент.

Сред българските успехи от предходния мандат на ЕП са драстично намалените такси за телефонни разговори в ЕС и на таксите за парични преводи в евро. Основният принос за това е на четвъртата в кандидатската листа на ГЕРБ Ева Майдел.  Важно постижение е и значително завишеният бюджет за България, предвиден в следващия програмен период (2020-2027), благодарение активността на евродепутата и кандидат за втори мандат Андрей Новаков.

Най-голямата партия у нас се явява в партньорство със СДС под номер 12 в интегралната бюлетина, припомнят от областното ръководство на ГЕРБ.