Образование Спорт

С концерт и спортни прояви започва националната програма на МОН „Заедно в изкуствата и спорта“ във Велико Търново

С концерт и различни спортни прояви на 12 февруари във Велико Търново стартират проявите от Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“. Тя се организира от Министерството на образованието за втора поредна година, а неин домакин във Велико Търново е Средно училище „Емилиян Станев“.

Образователната институция ще посрещне гости от училищата в областта, а нейните участници са разпределени в 6 различни групи – 3 по спорт и 3 по изкуства. В спортните дейности учениците ще покажат своите умения в областите волейбол и хандбал, с ръководители Анелия Николова и Звезделин Йончев. В групата по изкуства училището ще се представи с 3 групи – „Балет“ с ръководител Ралица Николова, „Мозайка“ с Маргарита Рачкова и „Вокални изпълнения“ с училищната група Emoji Kids с ръководител Мая Вивид, която в момента се замества от Ирена Трайкова.

Старт на програмата „Заедно в изкуствата и спорта“ ще бъде даден на 12 февруари от 13 ч. в Актовата зала на СУ „Емилиян Станев“ с концерт на изявени и даровити деца, възпитаници на училището. Докато те показват своите вокални и хореографски умения във фоайето пред Актовата зала ще бъдат открити няколко ателиета. Децата и техните преподаватели ще покажат на място тънкости при изработката на мозайки, керамика, рисувана коприна.

В 13:30 ч. в голямата зала за физическо възпитание на училището ще започне спортната част на програмата „Заедно в изкуствата и спорта“. В нея със свои отбори ще се включат много от училищата от областта. Всеки отбор ще разполага с около 20 минути, през които да направи демонстрация на своите спортни умения.

За откриването на националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“ ръководството на СУ „Емилиян Станев“ очаква гости от Министерството на образованието, Областната администрация, община Велико Търново, Регионалното управление на образованието.