Култура

С „Коледни сънища” Дядо Коледа пристига на сцената на Театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 21 декември от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица ще гостува Дядо Коледа. Спектакълът „Коледни сънища” е едно от любимите заглавия в репертоара на Театър ВЕСЕЛ. Драматизацията е на Елка Баланова, постановката – на Веселин Василев, а куклите – на Лидия Къркеланова. Музикалното оформление и студиен звукозапис са дело на Петър Атанасчев. В спектакъла участват актьорите Елка Баланова и Веселин Василев и, разбира се, специалният гост – добрият старец Дядо Коледа.

Едно делфинче от градския фонтан и един снежен човек – едно ново приятелство, родено навръх Коледа! Това е сънят на Тъжния човек, останал сам в празничната нощ. А когато се появи Думка Сладкодумка, започва истинският Празник. Лирична приказка за приятелството – не всеки ден ни се случва да срещнем истински приятел! Но когато дойде Дядо Коледа…?!

“Коледни сънища” е последният спектакъл, който Куклен театър ВЕСЕЛ ще представи през 2019 година на куклената сцена за семейна публика в читалище „Искра“.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.