Любопитно

С демонстративна обиколка на жилищните квартали ще премине благотворителната Мото Коледа

С демонстративна обиколка на всички жилищни квартали ще премине тазгодишната благотворителна  Мото Коледа във Велико Търново. Събитието се провежда традиционно на 25 декември. Сборният пункт ще бъде на ул. „Козлуджа“ пред бензиностанция LiquiMoly от 10,00 часа, съобщи общинският съветник и организатор на инициативата Георги Недев. Атрактивният тур на мотористите няма да спира пред социалните домове за деца, лишени от родителски грижи, и те няма да могат да се снимат с шейната, Снежанка и Дядо Коледа заради наложените противоепидемичните мерки. Със събраните средства по време на обиколката ще бъдат закупени подаръци и лакомства, които децата ще получат на следващия ден.

„През 2021 година  ще стане факт нещо много хубаво, което взаимствахме от наши колеги от Плевен. Ще основем и регистрираме неправителствена организация, която ще се казва „Мото Коледа Велико Търново“ и целогодишно ще се подготвяме, ще  набираме спонсори, средства и така ще можем да подкрепяме по-големи каузи за социалните домове. В Плевен тази година са събрали 20 хиляди лева. Дай, Боже, някой ден да направим национално сдружение на Дядо Мото Коледа, което да има за цел да помага в коледните дни на различни хора в нужда“, каза Георги Недев.

Организаторите очакват участници от съседни на Велико Търново населени места, както и от други градове в страната. В обиколката ще се включат и две деца, линезирани състезатели към федерация.